Saturday, 4 June 2011

+ This is all about my village+

So,seperti yang telah dijanjikan.. Di ruangan ini,aku akan kongsikan serba sedikit tentang "kampung aku"..

Dalam post yang lepas (Pertempuran Sengit),aku dah ceritakan sikit tentang kampung aku.. Tapi tu kampung belah mak aku,di Lanchang,Pahang.
So,dalam post kali ni,i would like to share with all of you about my other village(belah bapak aku),di Perak.

Dari azali(ceh,ayat!!),kampung ini telah diberi nama,Kampung Sungai Siputeh.
Terletak di selama,Perak~(dah rasa macam pemandu pelancongan dah..)

Dalam pengiraan aku la kan,dari pekan selama menuju ke dalam(i mean kampung aku)ada la dalam setengah jam camtu..

Memang hulu kampung aku tu! Why aku cakap camtu? First,kampung aku adalah perhentian last untuk pengangkutan awam seperti bas and teksi(dah tak ada jalan bai pastu!!). Then second,tau tak.. Line pun tak ada dowh!! Maxis and Digi memang tak ada.. Tapi camne ntah,Celcom boleh lak ada..(hahaha)

So,cam biasaaaa~~~ Usha gambar lu brader~~~

Rumah!



 Jalan2 nya!





 Sungai!











 Binatang2 kat sana!



 The last!! me and my 'ayah sedara,Syam a.k.a. Con/Cero..(hahaha~)


P/S: sebebnarnya,ada banyak lagi sungai kat kampung aku..tapi aku kat sana sehari je;( Tak sempat tangkap sume utk share ngan korang!! Apa pun,best and menarik tak kampung aku? Apa lagi,ajak lah ayah mak korang datang! Homestay pun ada.. Musim2 cuti sekolah lak an? Memang syok la!! Btw,free aw! Tiada bayaran dikenakan... Ok! See you all next time!

No comments:

Post a Comment

Popular Posts